„Слеклајн“ или „слеклајнинг“ (Slackline) е адреналинска дисциплина која подразбира одење по специјална неколку сантими широка еластична трака која се протега од едно до друго место, додека под вас, во зависност од искуството и вештината, може да има од неколку сантиментри растојание до земјата, до неколку стотици метри.

Видеото со вртоглав „слеклајн“ потфат кое ви го пренесуваме беше објавено на YouTube, а снимено е некаде во вртоглавите височини на француските Алпи.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Напишете коментар!
Ве молиме внесете го вашето име овде