Најпребаруван поим на 1 јануари годинава на онлајн-енциклопедијата е „Лепа Брена“, на 2 и 3-ти – мали сипаници, на 4, 5 и 6 јануари – „Бадник“, 7-ми – „Божиќ“, а на 8-ми – „Пресметување на датумот на Велигден“

Најпребаруван поим за 2018 година на Википедија на македонски јазик е „Македонија“. Бил отворен 80.038 пати. Името на нашата држава и во 2017 година беше најпребарувано (65.120 пати). На второ место во 2018 година е поимот „Скопје“ – отворен 49.188 пати, на трето е „Гоце Делчев“ – 41.801 пат. Следуваат „Св. Кирил и Методиј“ и „RSS (Really Simple Syndication)“. Најпребаруван поим во јануари во 2018 година бил „пенис (човек)“.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Напишете коментар!
Ве молиме внесете го вашето име овде