Претседателот Владимир Путин на 17 јануари доаѓа во посета на Србија, а пред светиот храм Сцети Сава во Белград ќе го пречекаат повеќе од 70.000 луѓе.

Планирано е да се соберат на плоштадот и заедно да тргнат кон храмот и да стигнат во истиот момент кога во храмот ќе пристигне и русиот лидер.

„Замислата е на овој начин да се искаже почит спрема првиот човек на Русија и за пријателската врска на овие две земји“ пишуваат српските медиуми.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Напишете коментар!
Ве молиме внесете го вашето име овде