👉Цветан Трипуновски – претседател на централната партиска комисија за земјоделство на вмро
👉 Златан Стојчев(со брковите)- кој се гушка и седи заедно со мицко и цветан, е претседател на здружението Тиквешки лозаро-овоштари кој го организираат протестот(непартиски нели)
👉 Весна Пемова – претеничка од редовите на вмро од Кавадарци, која во свое време не крена глас против власта на вмро, кога Повардарие ги уништи лозарите и не им исплати ниту денар од неколку реколти откупеното грозје
👉 Зоранчо Јованчев – Претседателот на вмро во Кавадарци
👉 Филип Тасев – претседател на умс Кавадарци

И уште многу директори, раководители, вработени во државна администрација и за жал 10 изманипулирани и партиски организирани земјоделци.

Пазете, протестираа за да се исполнеле нивните барања, а кога се појави министерот за земјоделство Трајан Димковски, да ги праша кои се нивните барања тие си отидоа со образложение дека не ги кажувале барањата. 

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Напишете коментар!
Ве молиме внесете го вашето име овде