Во Штип се одржува “Пастрмалијада“.Главна ѕвезда не е специјалитетот пастрмалија, туку Цеца-пејачката.

За неа од повеќе градови во Бугарија во Штип доаѓа конвој од 150 автобуси, обожувачи на Цеца.

Организаторите вела дека тие 150 автобуси со околу 7.000 гости од Бугарија, може финансиски да ја спасат манифестацијата, за која има слаб интерес.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Напишете коментар!
Ве молиме внесете го вашето име овде