Македонија извезува над  200 милиони евра вредни седишта за автомобили.

Најголемиот дел од  произведуваат во Штип:Најголем извозник на седиштата за автомобилската  индустрија е компанијата Адиент Сеатинг, поранешен Џонсон Контролс,  која работи во индустриската зона во Штип , а која пред неколку години отвори и втора  фабрика за автомобилски седишта во Струмица.

Автомобилските седишта и тапацир, спаѓаат во групата на мебел.  Најголем дел од овој асоритиман произведен во Штипската индустриска зона е наменет за пазарите во Германија, Велика Британија, Унгарија, Романија  и Словачка.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Напишете коментар!
Ве молиме внесете го вашето име овде