Заводот за јавно здравје, во Пожеско – славонската жупанија одлучи да им даде по 3.000 куни на сите оние кои 30 дена нема да пушат.

Ова важи само за полнолетните пушачи кои пушат цигари повеќе од една година.

Освен овие услови, мора да биде потпишан и еден сведок од семејството кој треба да потврди дека навистина се откажале од пушење.

Планираат луѓето да ги наградат со извлекување, но освен награда од 3.000 куни, ќе има и секој ден по 750 куни.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Напишете коментар!
Ве молиме внесете го вашето име овде