„Во февруари во фискалната 2019 година има вкупно извршни 76.103 акции за недозволен влез што претставува зголемување од 31 отсто во однос на јануари,“ рече Механ,помошник комесарот во службата за Царина и за заштита на границите (ЦБП)

„Капацитетот на системот е надминат и е пред пукање”, вели Кевин К. МекАленан, комесар за царинска и гранична заштита, додавајќи дека бројките демонстрираат алармантен тренд што агенцијата очекува да ескалира во март, април и мај.

Повеќе од 90 отсто од новите пристигнувања биле од Гватемала, што претставува значајна промена во динамиката на миграцијата.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Напишете коментар!
Ве молиме внесете го вашето име овде