Според извештајот на Одборот за набудување на епидемии предводен од поранешниот началник на СЗО, Гро Харлем Брунтленд, потребни се само 36 часа за да се шири еден вирус ширум светот, при што може да загинат околу 80 милиони луѓе.
Светот под ризик, е името ан документот, кој излезе за експлозијата во руска лабораторија и има за цел да ги натера светските лидери да преземат акција. Потсетуваат дека пред еден век, шпанскиот грип заболел една третина од светската популација и убил скоро 50 милиони.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Напишете коментар!
Ве молиме внесете го вашето име овде