Градот Белград од први јануари 2020 година ќе забрани употреба на пластични ќесиња, а одлуката ќе биде донесена на седница на Собранието на градот која ќе се одржи до крајот на август.

Со измена на Законот за главниот град, Белград добил надлежност самостојно да ја уреди оваа област и да се стекнат услови за забрана на употребата на пластичните кеси. Белград ќе биде меѓу првите градови во Европа кој ќе ја донесе оваа одлука, пренесува Политика.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Напишете коментар!
Ве молиме внесете го вашето име овде