Кравата и кученцето Руки биле неразделни, се додека сопственикот не одлучил да ја продаде кравата. Кога видел дека ја продаваат, Руки бил очаен.

Бидејќи останал сам, бил неутешен. Завивал цела ноќ, а потоа побегнал од дома. Во еден момент слушнал познат глас. Следејќи го “мукањето”, дошол до својата сакана пријателка.

На неговата среќа и немало крај.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Напишете коментар!
Ве молиме внесете го вашето име овде