Zagreb,02.03.2016.- Svecanost primopredaje duznosti vojnoga biskupa za Republiku Hrvatsku dosadasnji vojni biskup Juraj Jezerinac predao je duznost novom vojnom biskupu Juri Bogdanu. Svecanosti su između ostalih prisustvovali predsjednik Sabora Zeljko Reiner, zagrebacki gradonacelnik Milan Bandic, ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepic nacelnik Glavnog stozera OS general Mirko Sundov i apostolski nuncij u RH Alessandro D'Errico. Na slici mons. Juraj Jezerinac Foto Mario CUZIC/ZNA

Хрватскиот бискуп Јурај Језеринац на скандалозен начин ги коментираше скандалите со педофилијата во црквата. Меѓу другото, Језеринац на една церемонија рече и дека од абортираните деца се прават најскапите парфеми.

– Денес ударот е жесток само на Католичката црква, а на другите не. А интересно, главно се споменуваат случаи што се случувале пред 50, 60, 70 години. Сега ти докажи го тоа. Денес секојдневно убиваат деца по болниците повикувајќи се на правото на жените како детето да ги нема тие исти права. И знаете што се прави од месото на тие деца? Ако не сте знаеле, најскапите парфеми – рече Језеринац.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Напишете коментар!
Ве молиме внесете го вашето име овде