Терорист од Исламската државана сите можни начини се трудат да го напуштат последното упориште  околу градот Багуз во Сирија, а Курдите успејаа да фатат неколку од нив преправени како жени.

Минатата недела евакуирани се илјадници сивили, а Курдите ги претресоа и евидентираа сите. Иако многу од жените имаат покриено лица, мораат да се покажат за да бидат евидентирани,а во еден таков случај сфатиле дека имаат работа со маж.

Еден Џихадист на очите имал јака шминка и исцртани веѓи.Се обидувал да побегне со жените и децата.

Видеото го снимил новинар кој известува за ситуацијата во Сирија.

Ова не е прв пат Џихадисти да се праправаат во ж=ени. Во 2015 масовно ги бричел брадите за да се маскираат, а исто така и во 2017 Џихадист е фатен како се обидува да побегне од Мосул.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Напишете коментар!
Ве молиме внесете го вашето име овде