Граѓаните да се изјазнат и за својата етничка припадност на пописпт кој треба да се спроведе следната година, објави 24 Телевизија, заклучувајќи дека Зоран Заев и Али Ахмети се договориле околу спорното прашање. Според информациите на телевизијата законот е во финална фаза, а според планираното се очекува уште неделава да помине на влада.

Предвидено е новото пребојување на населението да ги чини граѓаните 8,5 милиони евра.

Последен пат успешен попис имаше во 2002 година, а во 2011 година по низа политички контроверзии и обвинувања беше прекинат неколку дена пред крајот. 

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Напишете коментар!
Ве молиме внесете го вашето име овде