Минатите недели многу европски земји бараа работници, претежно занаетчии.

За овие работни места се бараше основно образование, и сертификат за познавање на одреден занает.

Се бараат заварувачи, а тоа е професија која и на Балканот е дефицитарна. Конкретно во Србија, вработуваат газдите заварувачи од Романија, Турција, па и Индонезија.

Српските медиуми пишуваат дека во странство за оваа струка плаќаат и поголеми плати, но за работното време, рано или доцна, работниците не можат да преговараат.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Напишете коментар!
Ве молиме внесете го вашето име овде