…го испуштивме детето…
…ова на шефот негов, заразно да не е?

По две години власт на СДСМ, министерот за здравство најде оправдување за епидемијата на морбили.

Во исто време кога и во неколку земји на Европа, но и во САД, во неколку држави и градови како во Вашингтон и Њујорк на пример, се прогласи епидемија на морбили министерот кога некој спомнал негова оставка како да доби мали сипаници со многу висока трмпература, изјави:

,,Епидемијата е резултат на падот на колективниот имунитет, поради катастрофалните политики на претходната Влада во изминатите години и негрижата за здравјето на граѓаните.,

После овој статус на Груевски можеме слободно да констатираме дека навистина „знаел“ што имал покрај него како советник за здравство за да Заев сетто тоа го искористи правилно и му даде шанса на Филипче да седне на министерската фотеља и да постигне резултати и да се спротистави на сите критики и проблеми и најде решение за секој проблем во најосетливото министерство во државата. Замислете, бегалецот конечно „сфатил“ дека ги губи луѓето, опс професионалците…

Вчера излегоа некои написи во јавноста дека Филипче си поднел оставка …

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Напишете коментар!
Ве молиме внесете го вашето име овде