Payments System Hacking. Online Credit Cards Payment Security Concept. Hacker in Black Gloves Hacking the System.

Група хакери добија податоци за илјадници американски служби за спроведување на законот и федерални власти , објави порталот Tech Crunch.

Според медиумите, станува збор за податоци поврзани со Националната академија на ФБИ. Во анонимна кореспонденција со материјалните автори, хакерите признаа дека хакираат повеќе од илјада сајтови, со намера да ги структурираат извлечените информации и потоа да ги продадат.

Хакерите ги научиле имињата на полициските службеници и американските федерални агенции, нивните адреси, лични и владини пораки и ставови. Генерално, хакерите имаат пристап до околу 4.000 датотеки .

Претходно, Wall Street Journal објави дека ФБИ ќе ги обучува службениците за заштита од  компјутерски криминал.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Напишете коментар!
Ве молиме внесете го вашето име овде