Хорхе, наречен Ѓорги Иванов на  својот син му купи два стана на водно.тој ги купил двата стана  со преддоговор за купопродажба бидејќи становите уште се во градба.Мајсторите имаат жестоко темпо на работа за становите да бидат готови за вселување во мај.

Едниот од двата стана на Иванов е со површина од 131 метар квадратен и се наоѓа на вториот кат од новата зграда на  улицата Салвадор Аљенде. Вториот стан е во истата зграда, но најгоре, мансарда со површина од 91 метар квадратен. Мансардата е на две нивоа, со големи стаклени ѕидови од каде се гледа целиот град. Покрај двата стана, во сопственост на синот на претседателот е и гаража од 23 метри квадратни.

Становите имаат пазарна вредност повеќе од 250.000 евра.

Познавачите за ТВ 24 велат дека со оглед на пазарната цена, каврадртурата и локацијата на становите , нивната вредност може да намине и 250 илјади евра. Во овој дел од градот, цена на кавдратен метар изнесува повеќе од 1 200 евра.

По десет години седење и јадење и правење на измет Иванов од Водно, покрај со двата стана, ќе си замине и со повеќе пари на банкарските сметки. Од анкетниот лист се гледа дека тој има собрано околу 100 илјади евра. Неговиот син 35 илјади, стекнати со продажба на имот. Кај сопругата Маја за десет години нема никаква промена. И тогаш и сега таа во банка има 2 илјади евра во денари.

 

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Напишете коментар!
Ве молиме внесете го вашето име овде