„Бев најсреќен човек, зашто во раце ја држев четвртата ќерќа, а само 4 часа подоцна загина мојот сим првенец“ плачејќи вели Младен Север (41).

Младен се тресел од болка во Куштан на државниот пат ДЦ- 28 Крижзвац- Бјеловар, каде ми загина во средата 20- годишниот син Стјепан.

„Ме разбуди силен удар, кога излегов надвор момчето лежеше на улица, а парчиња од моторот беа расфрлани на сите страни.Итната помош која стигна можеше само да констатира смрт. Набрзо стигна и таткото на момчето, беше скршен од болка“ вели станар кој живеел на таа улица,

Очајниот татко се прешувал низ сози како е можно истиот ден да добие ќерка, а да загуби син,По братот плачеле и неговите сестри , а веста стигнала и до мајката која вила во боница, па докторите морале да и дадат нешто за смирување.

Скршен од болка таткото раскажал дека синот му загинал на помалку од еден километар од дома, на 700 метри од куќата се удрил во камион, а се враќал од кај девојката и брзал да му помогне на таткото во работилница.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Напишете коментар!
Ве молиме внесете го вашето име овде