Милан Залтковиќ изјавил во обвинителството дека имал прекин на филмот и дека не се сеќава како и зошто на смрт ја претепал својата 88-годишна мајка Босанка Тодоровиќ Златковиќ.

Тој навел пред обвинителството дека имал целосен прекин на филмот во врска со страшното убиство и дека не може да каже зошто ја убил својата мајка.

Обвинителството наложило на Златковиќ да му се направи невропсихијатриско вештачење поради утврдување на пресметливоста и предложил да му се одреди притвор од 30 денови.

Иако имал законско право да се брани со молчење, осомничениот одлучил да ја изнесе одбраната. Тој изјавил дека во неделата претпладнето бил со девојка, но дека не може да каже како и поради што неколку часа подоцна имал конфликт со мајка му, ниту се сеќава дека ја убил со мотика. Птиоа не рекол дека бил под дејство на некои психоактивни супстанци.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Напишете коментар!
Ве молиме внесете го вашето име овде