Мило Дубак, лидер на хуманитарната организација “280-ми јуни“ се обрати во Обединетите нации во Женева и при тоа остро го осуди противзаконското НАТО бомбардирање на Југославија.

Тој во својот говор го истакна апсурдот велејќи:“Јас сум  единствениот говорник кој доаѓа од земја која фактички самата себе си се бомбардираше.

Тогаш кога НАТО вршеше бомбардирања,Република Црна Гора беше дел од Сојузна Република Југославија.Сега Црна Гора е членка на НАТО, и така излегува дека Црна Гора самата себе се бомбардираше

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Напишете коментар!
Ве молиме внесете го вашето име овде