Со 40 милиони евра инвестиција петнаесеттина компании ќе одгледуваат канабис но само за медицински цели.

Ова станува јасно од постот на социјалните мрежи напишан на официјалната Фејсбук страна на премиерот во кој е објавена целата листа на комапнии.

Скопје, Гостивар, Карбини, Кочани, Валандово, Струмица се градовите во кои ќе никнат тие фабрики а најавата е дека ќе се има и околу 300 нови вработувања.

Листата на компании со домашен и странски капитал кои добиле лиценци за одгледување канабис за медицински цели изгледа вака:

РСБ солутионс Карбинци

Каба Хербал -Кочани

Оаза алкалоиди -Карбинци, 

Медицал 420 – Битола, 

5 летерс во Ресен, 

Мам – Свети Николе, 

АЦПВ – Гостивар, 

Фарма Медика Канабис -Валандово, 

Ф&M 2017 – Гостивар,

Фармаролли – Скопје, 

Греен лифе – Валандово,

Канабис про – Струмица, 

Т.Х.Ц. Куалити гроуп – Росоман, 

Хелтх медикал солутионс – Гевгелија,

Бул-Билдинг во Струмица

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Напишете коментар!
Ве молиме внесете го вашето име овде