Јелена Ачимовиќ(21) вработена е како заварувач во рударскиот басен Колубара.

Монгу малку жени има што жена би ја одбале оваа а „машка“ работа, но оваа девојка која живее во близина на Лазаревац, нема проблем со работата, пишува српски Телеграф.

Јелена една година ја извршува  работата и тоа со насмевка.

Вели дека сака со своите раце нешто да придонесе.

Претпоставените на почетокот имале сомнеж дали ќе успее да се справи со работата, но брзо ги разубедила.

Во 2016 година во Кина Јелена се стекна со награда на натпревар за заварување.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Напишете коментар!
Ве молиме внесете го вашето име овде