Махмуд со композицијата“Soldi(Пари)“ победи на 69-тото издание на Фестивалот на италијанската песна Сан Ремо.

Второто место го освои Ултимо изведувајќи јапепсната I tuoi particolari (твои сеќавања), и третото место  и припадна на тројката Il Volo со изведбата на песната на Џана Нанини ( соработка со Тоше Проески) за изведбата на композицијата “Music ache resta”( Музиката што ја паметиме).

Наградата на критиката му припадна на Даниеле Силвестри, наградата од медиумит “ЛУчо Дала“ ја доби истиот изведувач Даниеле Силвестри.Наградата за интерпретација “Серџо Ендриго“ ја доби Симоне Кристики.А даниуеле Силвестри ја доби наградата за најсупешен текст.Наградата за аранжман му припадна на Симоне Кристики.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Напишете коментар!
Ве молиме внесете го вашето име овде