Напудениот судија, Владимир Панчевски како неверна снаа ( нека простат верните), се изјасни за големата афера “рекет.Во своето писание тој констатира:

– имало демек снимка од “купопродажбата на обвинителот” која нели не е пим-мерка, бидејки не е снимано со судска наредба? Ама демек ОЈО повело постапка бидејки било јавен интерес…

– чудно како на територија на Македонија снимала служба на странска држава? Како тоа државните институции немале појма? Исто како и со протоколот на руските пранкери, нели?

– бизнисменот дал пари од 1,5 милиони евра, ама париве не биле обележани??! И не е јасно како се дадени?

– пари дале и други бизнисмени, ама не знаеме кој снимал во тие случаи и дали парите што ги дале биле обележани?!

– каде се парите сега во моментов, на чија сметка или во чија пандорина кутија, како се потврдува дека се навистина дадени? Што ако не се или ги нема? Запленети ли се парите?

– што мислите кој дава пари во вакви ситуации, виновен, невин или исплашен човек, дали некои ликови, ситуациии и настани можат да се подведат под наведениве три состојби?

– оштетените (бизнисмениве де) имале вин-вин ситуација ако дадат пари им било ветено дека ќе бидат елегантно ослободени од СЈО но, и ако дадат и го наместат обвинителот и посредниците заради соработка ќе бидат ослободени од вина, од кој друг ако не од ОЈО за организиран! Ама како што кажа светото тројство Вилма-Љупчо-Лиле им било ветено кога однапред, па неки странци снимале, отпосле па нели Заев пријавил!

– планирано е власта и правосудството предметот да го заврши според добро воспоставената обвинителската пракса “едно евро” и после некое време ОЈО да се повлече бидејки нема реално доказ за дадени пари преку сметка или ќеш (не се бележани) има само снимка за преговори за ќеш која не е законски снимана по наредба на суд, а без снимка нема дело, памтите како беше?! Зоки и Боки одглумиле, а ќешот ги чека!

– како тоа Боки перел пари? Каде ги пуштил во оптек за да ги врати во системот како чисти или тоа е преку подароците на државните функционети?

1 коментар

  1. АЛООО! ЦРНИ ПАРИ ЗАЕВИСТИЧКИ ПАРИ НИКОГАШ НЕМА ДА СЕ ОБЕЛЕЖАТ КАТАРАТА ЗАЕВ Е УМНОБОЛЕН МАЊАК КОЈ СИ ЈА ЕБЕ И ЖЕРКАМУ ЗАПАРИ А НЕ МАКЕДОНИЈА !!!!!!!!!!!

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Напишете коментар!
Ве молиме внесете го вашето име овде