Ако Русија него  сака НАТО на граници, тогаш само треба да ја сопре агресијата против своите соседи.

Ова го изјави капетанот на морнарицата на САД, Гери Табах, цитиран од украинското издание “Ozzrevatel”.

“Ако не сакам вашите соседи да се приклучат кон НАТО, нека не  ги окупираат нивните територии, бидејќи ако ги нападнете, се разбира, тие ќе сакаат да влезат во Алијансата “. – коментираше службеникот.

Според неговите зборови, ако Русија ја прекина агресијата, тоа ќе ја спречи Украина да се приклучи на Пактот.

Генерал Табах забележува дека во моментов не постои единствено решение за НАТО во однос на Русија.

Според него , рускиот претседател Владимир Путин   може да се очекува сешто – од под-шеми на КГБ   до употреба на “црвеното копче”.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Напишете коментар!
Ве молиме внесете го вашето име овде