Многу е честа појавата да луѓето/ возачите особено младите ги користат автомобилите за да бидат со затемнати стакла и да се „мангупираат“ а по ЗАКОН не е дозволено, поточно и за самото затемнување е потребно во сообраќајната исправа да стои забелешка дека возилото е со А-Тест фолија.

Затоа доколку стаклата на задната страна на возилата се затемнети така што пропуштаат помалку од 30% светлина, тогаш возилото треба да биде опремено со ретровизори на двете страни.

При констатирани прекршувања на одредбите од членот 360 од Законот за безбедност во сообраќајот на патиштата, ќе биде изречен прекршочен платен налог со глоба во износ од 300 евра во денарска противвредност.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Напишете коментар!
Ве молиме внесете го вашето име овде