Светлата на семафорите на пешачките премини во словенечкиот град Крањ на 8 Март во чест на Денот на жената ќе прикажуваат женски наместо вообичаените машки фигури.

Семафорите ќе бидат поставени пред Гинеколошко-акушерската болница во Крањ, а тоа ќе бидат првите семафори со женски силуети во Словенија, објави СТА.

И покрај напорите на жените за постигнување родова еднаквост, машките фигури сè уште се доминантни, констатирал Градскиот совет додавајќи дека ова не се однесува само на семафорите.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Напишете коментар!
Ве молиме внесете го вашето име овде