Министерот за здравство Венко Филипче соопшти дека болницата во Штип продолжува да се гради и треба да биде завршена до 2020 година. Министерството за здравство има потпишано договор со грчката фирма „Интракат“, дека го раскинале договорот на досегашниот подизведувач и бара продолжување на роковите. Рокот е продолжен за една година и сега според крајниот рок, треба болницата да биде завршена 2020 година, напиша Филипче на порталот на министерството за здравство. Така ќе се стави КЛУЧ на брава на неколку самонаречени „приватни ординации“ кои досега работеа како ќе им текне а ги има и неколку кои функционираат како „ординации“ а всушност се регистрирани како Здрууженија на граѓани.

И самиот министер Венко Филипче треба да ја провери оваа информација како тоа Здружение на граѓани може да биде здравствена ординација?!

Доколку не знаете кои се тие имате наш имејл и контакт број да се обратите за било какви прашања.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Напишете коментар!
Ве молиме внесете го вашето име овде