Лидија Опачиќ (39) адвокат од Суботица беше уапсена кога вчера се обиде да го отруе, а потоа и да го заколе клиентот во својата канцеларија.

Опачиќ се обидела да го убие Дарко Г. (34) во просториите на својата адвокатска канцеларија во зградата на плоштадот посветен на царот Јован Ненад во центарот на Суботица, така што му зарила нож во вратот.

Пред да го нападне со нож, таа се обидела да го отруе така што во ракијата му издробила лекови за притисок. Но, бидејќи тоа не дејствувало, таа го нападнала со нож.

По нападот, Дарко, целиот крвав, избегал од канцеларијата и дошол во болница. Адвокатката набргу потоа беше уапсена. Повредениот е задржан во болница, а полицијата настанот го третира како обид за убиство.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Напишете коментар!
Ве молиме внесете го вашето име овде