Поради недостиг од медицински сестри, одделението за интерна медицина во Општата болница во Јесенице е затворено.

Претходно, тоа се случи и во главната болница за лечекување тумор во Љубљана, пренесе агенцијата СТА наведувајќи дека причина за тоа и таму бил недостигот од медицински сестри.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Напишете коментар!
Ве молиме внесете го вашето име овде