Припадниците на Единицата за поддршка и брзи интервенции на Министерството за внатрешни работи на Унско-санскиот кантон во Босна и Херцеговина, сопреа и блокираа воз во кој има 130 мигранти упатени од Сараево кон Бихаќ.

Запирањето мигранти е само првиот чекор во акцијата што ќе трае цела ноќ. Полицајците со човечки штит” не дозволуваат мигрантите да се доближат до Бихаќ, бидејќи таму веќе е исполнета квотата на дозволен престој. Но, мигрантите всушност и тука се задржуваат кратко, како транзит, со единствена цел да се докопаат до хрватска територија

Помина неизвесна ноќ, бидејќи мигрантите се обидуваат на секој начин да ја пробијат бариерата и преку последното населено место во Република Српска да преминат на хрватска територија, јавуваат регионалните медиуми.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Напишете коментар!
Ве молиме внесете го вашето име овде