Дедо Цане Гелевски од селото Бурилчево во општина Чешиново-Облешево го прослави стотиот роденден.

Стогодишниот Гелевски се смета за најстар жител во општината и меѓу најстарите во кочанскиот регион. Цел живот се занимавав со сточарство, имав стадо од неколку стотини овци, па дружењето со животните и секојдневниот престој во природа ми беше едно од најголемите задоволства.

На лекар не сум бил веќе 40 години и освен потешкотиите со слухот и видот поради годините, за проблеми со здравјето не можам да се пожалам. Иако неколку децении сум без сопругата, сепак задоволен сум што децата и внуците не ме оставаат сам и постојано се грижат за мене, па добив и роденденска торта со подароци, истакна славеникот Гелевски.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Напишете коментар!
Ве молиме внесете го вашето име овде