Во доверлив извештај се наведува дека официјален Белград не блефира, и не треба да се игра на картата на неодлучноста на претседателот Вучиќ и неговите соработници.

Разузнавачки експерти на САД  тврдат дека вооружен албански напад на Србите сосема сигурно ќе доведе до вооружен дусик, и може да се прошири на целиот регион.Вучиќ е одлучен да ги заштити Србите од нов погром.Во тоа нема никаков сомнеж, се вели во тој извештај направен во Белград и проследен до Стејт департментот.

Американските разузнавачи ги информираа своите наредбодавци во Вашингтон, дека државното раководство на Србија, е целосно одлучно да вооружено ги заштити Србите на Косово и Метохија.

Доколку Албанците се обидат насилно да ја превземат контролата над  Северно Косово, војската на Србија ќе влезе во Косови и во брза кација  ќе направи линија на разграничување на реката Ибар во Косовска Митровица, во овој извештај.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

Напишете коментар!
Ве молиме внесете го вашето име овде